12-12-2019 00:55

VOMOL 2019

VOMOL in de gemeente Dalfsen

Op 21 en 28 november vond het evenement VOMOL plaats voor basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8. VOMOL betekent Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer.

De leerlingen krijgen in deze lessen inzicht in de gevaren van landbouwvoertuigen en leren hoe ze hiermee om moeten gaan. Grote voertuigen blijven een gevaar vormen in het verkeer en het verkeersgedrag van alle weggebruikers is hierbij erg belangrijk. Als er wat gebeurt, kun je dit niet met een pleister oplossen.

VOMOL richt zich op kinderen, hun ouders/verzorgers, huidige en toekomstige tractorbestuurders.

De laatsten zijn studenten van Landstede die dit mede organiseren.

De opzet van de lessen begint in de klas al een aantal dagen ervoor, waarbij ook huiswerk mee wordt gegeven om samen met de ouders te bespreken. Op de praktijkdag stellen loonwerkers hun verschillende voertuigen beschikbaar en helpen ook mee in de uitvoering. De kinderen lopen in een circuit langs de voertuigen en krijgen uitleg en opdrachten van de studenten,

In Nieuwleusen werkte dit keer Loonbedrijf Huzen mee en deden de volgende scholen mee:

De Wegwijzer, De Tweemaster en De Planthof. Dit vond plaats op het parkeerterrein nabij De Spil.

In Dalfsen vond VOMOL plaats op het terrein van Loonbedrijf Lindeboom en hieraan deden de leerlingen van De Cazemierschool, De Sjaloom en Baron van Dedem mee.

Op 12 en 13 december zal VOMOL plaats gaan vinden bij Loonbedrijf Roelofs in Lemelerveld. Hieraan doen de leerlingen van De Heidepark, De Heilig Hartschool en De Regenboog mee.

De tractorchauffeurs en de studenten ontvangen na afloop een getuigschrift en de leerlingen een certificaat.