10-03-2020 20:42

Voorstelling Verkeerstheater Lemelerveld

Op dinsdag 10 maart vonden er 3 voorstellingen plaats in Lemelerveld op de Heilig Hartschool.

Alle scholen in Lemelerveld kwamen met de kinderen uit de groepen 1 en 2 of 3 en 4 om dit enthousiast bij te wonen en om mee te doen.

 

 Pas op Muis (groep 1 en 2)

Pas op Muis is een kleutervoorstelling over verkeer en verkeersveiligheid, bedoeld voor groep 1 en 2 van de basisschool. De voorstelling gaat over een clowntje dat is weggelopen uit het circus en verdwaald is. Onderweg worden hem enkele elementaire verkeersregels en verkeerstekens uitgelegd.

De voorstelling duurt 50 minuten en is interactief, kinderen mogen meedoen. Nadien is er voor de kinderen gelegenheid om vragen te stellen of het oversteek-liedje nog eens te zingen. Verder is er materiaal waar de klas voor- en achteraf iets mee kan doen.

Muis schrikt zich een ongeluk (groep 3/4)

Voor groep 3, 4 van de basisschool is er de voorstelling 'Muis schrikt zich een ongeluk'. Deze voorstelling gaat over Muis die boodschappen gaat doen in de grote stad. Hij weet nog niet zo veel van de verkeersregels, maar gelukkig komt hij een oude bekende tegen, Tante Emma, die hem leert wat de afspraken in het verkeer zijn.

De kinderen mogen zelf mee doen. Ze mogen meefietsen op een rotonde of zich verplaatsen in de bestuurder van een auto of motor. Ook deze voorstelling duurt 50 minuten en naderhand is er tijd om vragen te stellen.