08-03-2018 20:36

Opfriscursus Verkeersregels 2018

Gisteravond, 7 maart hebben we weer een Opfriscursus gehouden in  de Trefkoele Plus te Dalfsen. De opkomst was boven verwachting goed, in totaal waren we met 35 personen. Ondanks het grote aantal deelnemers is de avond erg goed verlopen. Hans van "t Noordende (onderhand "onze" rijinstructeur)  nam ons eerst aan de hand van 25 vragen mee door de toch soms wel lastige materie van het theorie examen zoals dit nu gemaakt moet worden door de lessende jeugd. Velen hadden er toch wel wat moeite mee. Dit keer kon men, als  men kon en wou het examen op de tablet of telefoon maken, enkelen hebben dit ook gedaan, de meesten gebruikten toch liever het oude vertrouwde papier.

Na deze ronde en een tweede kopje koffie/thee kon men  zelf aangeven welk onderwerp men graag wat meer informatie over wilde, dit waren  o.a. rotonde's/de nieuwe borden/de nieuwe strepen/belijningen die er in de loop van de jaren zijn bijgekomen e.d. Daarna heeft Hans zelf nog een aantal dingen aan ons laten zien, hoe het uit de slip  geraken van een auto in bij bijv. een berm/ wat zijn fietsstraten met een auto te gast/de verschillende soorten wegen, zoals stroomwegen, ontsluitingswegen en erftoegangswegen met de daarbij behorende belijning en snelheid en zo nog een aantal belangrijke dingen meer.

Een erg leergierige en enthousiaste groep die het ontzettend naar de zin heeft gehad en onder applaus de avond hebben afgesloten.