28-02-2018 11:01

Buurtactie Kerkstraat Lemelerveld

Op dinsdag 28 november 2017 is er van 15.30u tot 17.00u op de Kerkstraat in Lemelerveld (binnen de bebouwde kom) een buurtactie gehouden. Van de 78 registraties zijn er 54 aangehouden. De meeste weggebruikers hielden zich netjes aan de snelheidslimiet van 30 km/uur, maar sommige dachten toch dat ze wel harder mochten dan 30 km. per uur.

De bedoeling van deze actie was een stuk bewustwording te creëren bij weggebruikers m.b.t. de naleving van de snelheidslimiet. Weggebruikers die een stopteken kregen zijn door leerlingen van de Heideparkschool, VVN afd. Dalfsen en buurtbewoners aangesproken op hun (rij)gedrag. Zij werden, afhankelijk van de gereden snelheid, beloond of kwamen er met een waarschuwing vanaf.

Het belang van de buurtactie (het verbeteren van de verkeersveiligheid en terugdringen van de overlast in 30 km/uur zones) werd door de meeste weggebruikers begrepen. De betrokkenen, waaronder enthousiaste leerlingen van de Heideparkschool, vonden het een geslaagde actie.

De politie was met twee personen aanwezig tijdens de buurtactie en heeft verschillende metingen verricht met de lasergun en weggebruikers staande gehouden. Zij werden bijgestaan door een vertegenwoordiger van Plaatselijk Belang Lemelerveld, twee buurtbewoners, drie leerlingen van de Heideparkschool, drie vrijwilligers van VVN en één medewerker van de gemeente.