27-06-2017 18:29

Fietstraining E-Bike

Donderdag 20 april 2017 heeft Veilig Verkeer afdeling Dalfsen een fietsvaardigheidstraining georganiseerd voor senioren.

Onder leiding van instructeur Hans van ’t Noordende  hebben een groep geïnteresseerden uit de gemeente Dalfsen een opfriscursus gevolgd waarin verkeersregels werden behandeld en kreeg men tips over hoe om te gaan met een  E-bike.

Onder het genot van een kop koffie/thee werd in het  clubgebouw van de Toerclub Dalfsen eerst de theorie behandeld. Er werden 29 vragen gesteld over onderwerpen als voorrang verlenen, veilige plaats op de weg en hoe je bijvoorbeeld een uitrit herkent. Dit leverde interessante vragen en discussies op.

Vervolgens gingen de deelnemers naar buiten voor het praktijkgedeelte. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje werden hier drie zaken behandeld.  Allereerst het beheersen van de E-bike. Zo langzaam mogelijk fietsen, waarbij men tegelijkertijd zachtjes doortrapt en afremt. Vervolgens een parcours waarin scherpe bochten genomen moesten worden en als laatste onderdeel liet Hans de deelnemers zien hoe je zorgt dat je gezien wordt door een automobilist. Hij toonde met zijn auto  aan waar de dode hoek zich bevindt en waar je je moet begeven om uit de dode hoek te blijven.

De middag werd afgesloten in het clubgebouw. De deelnemers konden huiswaarts keren met opgefriste verkeersregels en wellicht een betere fietsbeheersing.