20-01-2015 13:18

VVN Dalfsen blikt terug op een goed 2014

In ons jaarverslag blikken we terug op het jaar 2014. Daarbij is er speciale aandacht voor de diverse activiteiten die er zijn ondernomen. Bijna alles wat was gepland is gerealiseerd en gedurende het jaar zijn er ook nieuwe activiteiten ontwikkeld. De afdeling speelt daarmee in op ontwikkelingen die op het gebied van verkeersveiligheid in onze gemeente een  belangrijke rol spelen.  

 

Het bestuur kijkt terug op een succesvol jaar. De verschillende vacatures die ontstaan zijn omdat leden aftredend waren, zijn gelukkig goed opgevuld en er  is op een plezierige manier samengewerkt. De contacten met de gemeente zijn opnieuw prima verlopen en er is nauwer samengewerkt met andere VVN-afdelingen rondom Zwolle.

 

Belangrijk speerpunt waren de activiteiten voor de doelgroepen jeugd en senioren. De acties voor het basisonderwijs met o.a. de schoolverkeersexamens zijn opnieuw succesvol verlopen. De contacten met en ondersteuning van de verkeersouders zijn versterkt. Daarnaast lag er een focus op de trainingen voor de diverse groepen senioren, zoals scootmobielgebruikers en automobilisten. Nieuw was de informatiebijeenkomst voor gevorderde automobilisten over de (nieuwe) verkeersregels.  

 

Naast de uitvoering van activiteiten op het gebied van verkeerseducatie, voorlichting  en training voor jong en oud, is er ook aandacht voor de verkeersveiligheid in de diverse kernen. In Lemelerveld heeft een actieve verkeersgroep intensief contact met gemeente en andere groepen over de verkeersontwikkelingen. In de kern Dalfsen spelen ook diverse ontwikkelingen die VVN nadrukkelijk volgt, zoals bijvoorbeeld de Rechterensedijk, de nieuwe wijk Oosterdalfsen en de verkeersafwikkeling bij het Waterfront. In Nieuwleusen vragen de plannen rond de Grote Markt de nodige aandacht.

De afdeling VVN wordt gezien als een serieuze gesprekspartner op het terrein van de verkeersveiligheid en is in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven .

Het jaarverslag sluiten we af met een vooruitblik voor 2015 waarbij o.a. de ambitie wordt uitgesproken om schoolkinderen meer praktische vaardigheden te laten oefenen, ook met het oog op het fietsen van de jeugd naar en in Zwolle. In dat kader wordt er, in aansluiting op het project van 8 naar 1 dat veel scholen al uitvoeren, met andere VVN-afdelingen een regionaal project opgezet.