16-05-2014 17:26

Schoolverkeersexamen afgerond met uitreiking diploma’s

In de Gemeente Dalfsen hebben dit jaar 519 leerlingen van 18 scholen deel genomen aan de theorie en praktijk van de Schoolverkeersexamens. De geslaagden ontvingen op 14 juni hun diploma, in de meeste gevallen voor zowel het theorie- als voor het praktijkdeel. Een aantal leerlingen van groep 7 (in totaal 57) heeft voor proef meegedaan.

Theorie-examens
De theorie-examens zijn op 10 april op de diverse scholen gehouden in het bijzijn van toezichthouders van VVN afd. Dalfsen.

Resultaten praktijkexamen
De praktijkexamens zijn afgenomen in de kernen Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen waarbij de verrichtingen van de deelnemers langs de routes werden beoordeeld door een groot aantal vrijwilligers. De leerlingen moesten minimaal 80% van het aantal punten behalen. 
Van de 462 leerlingen die voor een diploma gingen is  uiteindelijk 95,0 %  geslaagd, 424 tijdens het officiële examen en 15 leerlingen van groep 8 tijdens het herexamen.       
De leerlingen  van groep 7 die tijdens het praktische verkeersexamen ziek waren of niet voldoende punten hebben gehaald, kunnen volgend jaar in groep 8 opnieuw mee doen aan het verkeersexamen.

Fietscontrole
Op bijna alle scholen worden door de inzet verkeersouders in de herfst de  fietsen van alle leerlingen gecontroleerd. Het is natuurlijk belangrijk dat kinderen op een goede fiets rijden.  
Ook dit jaar zijn vooraf aan het verkeersexamen de fietsen van de deelnemers gecontroleerd op de eisen die aan een fiets gesteld worden voor een ´dagfiets´. Hierbij is vooral gelet op deugdelijke remmen en of de fiets voorzien was van een bel, reflectoren en goede handvaten aan het stuur. 

Diploma-uitreiking
Op 14 mei 2014 zijn op bijna alle scholen door drie Wethouders van de Gemeente Dalfsen en een bestuurslid van VVN de verkeersdiploma`s aan de geslaagde leerlingen uitgereikt. Namens de plaatselijke afdeling werd aan alle leerlingen en leerkrachten een sleutelhanger met lampje uitgereikt. De geslaagde leerlingen werden door de Wethouders en namens VVN gefeliciteerd met het behaalde succes en de leerkrachten werden bedankt voor hun inzet.

 

Voor Wethouder Goldsteen was dit zijn laatste officiële handeling. VVN is hem veel dank verschuldigd.