22-01-2014 13:03

VVN Dalfsen blikt terug op een goed 2013

Als plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland geven we in ons jaarverslag een terugblik op het jaar 2013. Daarbij is er speciale aandacht voor de diverse activiteiten die we in het afgelopen jaar hebben ondernomen. In het begin van het jaar hebben we onze  plannen vastgelegd in een activiteitenplan. Alles wat was gepland is gerealiseerd en gedurende het jaar zijn er ook nieuwe activiteiten ontwikkeld, met name op het gebied van advisering.  De afdeling speelt daarmee in op ontwikkelingen die op het gebied van verkeersveiligheid in onze gemeente met de diverse kernen een rol spelen.

Een van de speerpunten waren de acties voor het basisonderwijs met de zeer succesvol verlopen schoolverkeersexamens en de ondersteuning van de verkeersouders. Op één na hebben alle scholen in de gemeente een actieve groep ouders die de school én de leerlingen ondersteunen bij de verkeersveiligheid. Daarnaast lag er een focus op de trainingen voor de diverse groepen senioren, zoals scootmobielgebruikers, automobilisten en fietsers. In alle gevallen zijn de trainingen, met theorie en praktijk, goed door de deelnemers ontvangen.

Naast de uitvoering van activiteiten op het gebied van verkeerseducatie, voorlichting  en training voor jong en oud, hebben we ook steeds meer aandacht gehad voor de inbreng in diverse werk- en klankbordgroepen die door de overheden (Gemeente en Provincie)  worden ingesteld. We worden als plaatselijke VVN steeds meer gezien als een serieuze gesprekspartner op het terrein van de verkeersveiligheid en we zijn in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven .

We kijken terug op een succesvol jaar. Er is binnen het bestuur op een plezierige manier samengewerkt. Daarnaast waren de contacten met de gemeente prima en is in de samenwerking met de overige VVN-onderdelen een stijgende lijn te herkennen. Dit alles geeft vertrouwen voor de toekomst, al blijft het vervullen van de functie van secretaris nog een grote uitdaging.

 

Klik hier voor het jaarverslag 2013