20-06-2013 17:29

Stefan krijgt nieuwe fiets vanwege goed verkeersexamen

Op woensdag 19 juni 2013 heeft Stefan Kleine uit groep 7 van CBS Het Kompas uit Nieuwleusen een nieuwe fiets ontvangen uit handen van wethouder Evert Goldsteen. Hij kreeg deze fiets als beloning voor zijn op 11 april jl.  foutloos gemaakte theoretisch verkeersexamen (Stefan had alle 20 vragen goed!) en praktisch verkeersexamen met slechts 1 fout. Ook op zes andere basisscholen, verspreid over heel Overijssel, krijgt een aantal leerlingen een nieuwe fiets als beloning voor hun uitstekende prestatie.  Ruim 40 basisscholen uit Overijssel deden dit jaar voor het eerst mee aan de verloting van de ’veiligste leerling in het verkeer’.

Kinderen in het verkeer
Jaarlijks raken circa 2.000 kinderen ernstig gewond in het verkeer. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0-15 jaar is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier.

Verkeersexamen heel nuttig
Leerkracht Loes van Dijk van CBS Het Kompas in Nieuwleusen is enthousiast over het nut van het jaarlijkse verkeersexamen. “We bereiden onze kinderen altijd zeer goed voor op de beide examens, theorie en praktijk. We hebben veel proefexamens gemaakt en verkeersborden geoefend. Ook de fietsen zijn tweemaal gecontroleerd. We zijn heel trots dat een leerling van onze school de fiets gewonnen heeft.”