29-05-2013 10:18

Fietscursus Dalfsen prima verlopen

Onder prima omstandigheden is op dinsdag 28 mei de fietscursus in de kern Dalfsen gehouden. Als experiment is de cursus van VVN dit jaar gekoppeld aan de maandelijkse fietstochten van Welzijn Ouderen. Daarbij is gebruik gemaakt van het clubgebouw Kadans van de Toerclub Dalfsen. En dat is goed bevallen!

Voorlichting VVN
Om 10.30 uur vond de aftrap plaats met een presentatie door VVN over de verkeersregels voor fietsers, inclusief de E-bikes. Ongeveer 20 personen werden voorgelicht door Hans van ’t Noordende, rijschoolhouder in Genemuiden. Hij benadrukte met name dat je als fietser in het verkeer ook je gezonde verstand moet gebruiken. Daarbij vormen de verkeersregels natuurlijk wel de basis waarop we met elkaar op weg zijn. 

Fietsgymnastiek
Omdat we steeds mobieler willen blijven is het ook belangrijk om fysiek in staat te zijn goed te fietsen en zo aan het verkeer deel te nemen, ook met de E-bike die meer weegt en sneller gaat.  Daarom werden onder leiding van door Trynke Seubers van Fysiotherapie Dalfsen, diverse oefeningen gedaan.

Fietstocht
Daarna was het tijd voor de lunch die prima verzorgd is door medewerkers van de Toerclub en werd de groep aangevuld met andere ouderen. Een grote groep ging iets na 13.30 uur onder begeleiding van verkeersregelaars van de Toerclub, via een mooie fietsroute op weg naar Ommen.

Met inzet van velen kan terugkeken worden op een geslaagde activiteit. Binnenkort wordt ook in Nieuwleusen en Lemelerveld een fietscursus georganiseerd.


Hieronder aan aantal foto’s van deze dag.