11-01-2019 15:56
NIEUWJAARSWENS

Gelukkig Nieuwjaar

VVN afd. Dalfsen wenst iedereen in de gemeente Dalfsen (Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst) een VEILIG, GEZOND en GELUKKIG 2019.

Ziet u onveilige of gevaarlijke verkeerssituaties, schroom niet het te melden.

Deze meldingen kunt u doorgeven aan het VVN Participatiepunt, de site geeft  aan wat u moet doen. 

Er zal altijd contact met u worden opgenomen om te kijken hoe en waar we u mee kunnen helpen. 

11-01-2019 15:51
VOMOL Dalfsen 11-01-2019
11-01-2019 15:51
Fietscontroles scholen

Fietscontroles scholen

Ook het afgelopen jaar zijn er weer fietscontroles geweest op verschillende scholen in de gemeente Dalfsen.

Niet altijd was de fiets in orde, maar na reparatie en controle konden alle kinderen weer veilgi over straat.

03-11-2018 02:25
Buurtactie Nieuwleusen

Buurtactie Beatrixlaan Nieuwleusen

Op 1 november vond in Nieuwleusen op de Beatrixlaan ter hoogte van de Spil  een buurtactie plaats. Deze actie kwam tot stand door de samenwerking van Gemeente Dalfsen, VVN-Dalfsen, Politie  en twee leerlingen van de Tweemaster. Gedurende een bijna 3 uur durende actie werden er 84 automobilisten staande gehouden en 61 weggebruikers staande gehouden. Joost en Ilse, twee  leerlingen van de Tweemaster, spraken de automobilsten aan en deelden de gemeten snelheid mee. Had de bestuurder zich aan de snelheid gehouden dan kreeg deze een beloning, reed men te hard dan werd een folder uitgereikt. Al met al een geslaagde middag met vele positieve reacties van bestuurders

.

 

klik hier om het bericht van de politie op instagram te lezen

30-10-2018 15:12
Opfriscursus Verkeersregels

Dinsdagavond 30 oktober is er de Opfriscursus Verkeersregels gegeven voor de buschauffeurs vande buurtbus.

 

Hans van 't Noordende, onze vaste rijinstructeur heeft eerst aan de hand van een powerpointpresentatie met vragenlijst ee naantal situaties enz. aan hun voorgelegd, waarna deze gerzamenlijk naderhand zijn besproken en uitgelegd.

Zelfs voor de buschauffeurs, die toch bijna dagelijks bij de weg zitten, was er toch nog best wat te halen. Doordat veel borden/wegen en inrichtingen daarvan in de loop van de jaren nogal wat veranderingen hebben ondergaan, had niet iedereen alle vragen goed beantwoord.

Al met al een gezellige leerzame avondmet ook weer "nieuwe" informatie en inzichten en zeker de moeite waard, aldus de chauffeurs.

De verkeersouders van meerdere basisscholen uit Nieuwleusen en Lemelerveld hebben de afgelopen dagen een verkeersveiligheid project “Fietstraining Basis Onderwijs” georganiseerd voor leerlingen van hun scholen voor de groepen 5 en 6. De voorbereiding en de uitvoering van de “Fietstraining    BO ” voor in totaal ongeveer 275 leerlingen is mede mogelijk geworden met ondersteuning van vele vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) afd. Dalfsen.

 

In Nieuwleusen is de Fietstraining BO gehouden op donderdag 31 mei voor de deelnemende scholen OBS De Tweemaster, CBS De Wegwijzer en CBS De Zaaier op de grote parkeerplaats bij de sportvelden. In Lemelerveld waren de leerlingen van de deelnemende scholen PCB De Regenboog, OBS Heideparkschool en KBS H. Hartschool uitgenodigd voor de Fietstraining BO die gehouden is op vrijdag 8 juni 2018.

 

Onderdelen waar tijdens de Fietstraining BO door de verkeersouders en de VVN vrijwilligers aandacht aan werd besteed, op een parcours van ongeveer 900 meter lang, waren zoals:  juiste plaats op de weg, voorsorteren met en zonder vluchtheuvel, fietsen over een smal wegdek, fietsen om een obstakel heen, met de fiets links en rechts afslaan, scherpe hoeken, fietsen bij een gewone kruising en een voorrangskruising, inhalen met de fiets, samen fietsen, met één hand een rondje rijden, oefenen met meerdere slaloms rijden en op het eind een noodstop maken.

De leerlingen kwamen volgens planning in groepen fietsend van school naar de parkeerplaatsen.

Het fietsen in groepen werd op deze manier ook geoefend. De groepen werden door de leerkrachten en ouders op de heen er terug weg begeleid.

 

Alle vrijwilligers en de deelnemers werden bedankt voor hun inzet.

Na afloop werd aan de deelnemende leerlingen op school een Certificaat Fietsparcours BO  uitgereikt en konden zij voor al hun inspanningen een presentje in ontvangst nemen.

  

05-06-2018 17:15
Verkeersexamen basisscholen

Schoolverkeersexamens 2018 afgesloten met diploma`s

 

In de Gemeente Dalfsen hebben 395 leerlingen van 15 scholen deel genomen aan de Theorie en de Praktijk van de Schoolverkeersexamens. De Theorie examens zijn op school gehouden in het bijzijn van toezichthouders van Veilig Verkeer Nederland (VVN) afd. Dalfsen. 

De Praktijk examens zijn gehouden in Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen waarbij door plaatselijke ervaren vrijwilligers / waarnemers, de verrichtingen van de deelnemers werden waargenomen en de resultaten hiervan, door hen, op controlelijsten werden genoteerd.  

De geregistreerde 20 waarnemingen van de twaalf controleposten zijn na het examen verzameld op een verzamellijst. Deelnemers aan het Praktijk examen zijn volgens Landelijke Normering van VVN geslaagd als 80% van het aantal punten is behaald. 

Van het aantal deelnemers die voor een diploma gingen is 96,5% geslaagd.  De leerlingen die tijdens het Praktische verkeersexamen ziek waren en zij die bij het praktijkexamen niet voldoende punten hebben behaald, zijn in de gelegenheid gesteld om herexamen te doen of volgend jaar in groep 8 opnieuw deel te nemen aan het Praktische verkeersexamen.

 

Op bijna alle scholen worden veelal met hulp van verkeersouders, vrijwilligers en derden jaarlijks, in de herfst, de  fietsen van de leerlingen gecontroleerd op de eisen van een “dagfiets” en een “nachtfiets”  VVN stelt als eis dat leerlingen alleen deel kunnen nemen aan het Praktische verkeersexamen als een fiets voldoet aan de eisen van een dagfiets.  

Dit jaar zijn vooraf aan het Praktische verkeersexamen de fietsen van de deelnemers door waarnemers van VVN gecontroleerd op de eisen die aan een fiets gesteld worden voor een “dagfiets”. Hierbij is vooral gelet op deugdelijke remmen en of de fiets voorzien was van een bel, reflectoren en goede handvaten aan het stuur.  

 

In week 20 van 2018 zijn op bijna alle scholen door drie Wethouders van de Gemeente Dalfsen en een bestuurslid van VVN afd. Dalfsen de verkeersdiploma`s aan de geslaagde leerlingen uitgereikt. Namens VVN afd. Dalfsen werd aan alle deelnemende leerlingen en leerkrachten een pennenset met opschrift uitgereikt. 

De geslaagde leerlingen werden door de Wethouders en namens VVN gefeliciteerd met het behaalde succes en de leerkrachten werden bedankt voor hun inzet.

 

05-06-2018 17:14
Scootmobieltraining

Donderdag 23 mei hebben we de laatste sessie van twee dagen scootmobielcursus afgesloten.

De week ervoor is de theorie behandeld en de 23e het praktijkgedeelte.

Met heerlijk zomerweer hebben de deelnemers o.l.v. behulpzame vrijwilligers het praktijk gedeelte buiten kunnen afsluiten.

Door het oefenen op verschillende “obstakels” en situaties heeft men kunnen leren en ervaren hoe men het best de scootmobiel  veilig kan gebruiken.

Enthousiaste, dankbare deelnemers die met een dosis extra kennis huiswaarts zijn gereden en de meerwaarde ervan zeker wisten te waarderen.

Jammer dat de groep niet groter was, met 22 personen was de opkomst niet echt spectaculair te noemen, maar wel gezellig.

Deze cursus is zeer zeker aan te raden voor nieuwe scootmobiel rijders.

18-03-2018 09:10
E-mailadres helaas fout

In het artikel van de Stentor over de fietscursus is in het e-mailadres van Johan Holsappel helaas een foutje geslopen.

Dit moet zijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Archief weergeven.