13-04-2022 19:19

Schoolverkeersexamen Lemelerveld

VVN Fietsexamen school achter de rug

 

Woensdagochtend is het Nationaal VVN praktisch verkeersexamen gehouden voor alle 3 basisscholen in Lemelerveld. Vanaf 9:30 uur vertrokken 69 leerlingen van groep 8 achter elkaar vanaf zaal Reimink. De fietstocht, die met pijlen was aangegeven, ging langs 12 controleposten door het dorp. Observanten op deze posten controleerden daarbij hun vaardigheden in het verkeer. De meeste kinderen vonden het best wel een beetje spannend. Op een verdwaalde fietser en een afgelopen ketting na, is het geheel prima gelopen. Het was weliswaar erg fris, maar gelukkig regende het niet!

 

Na afloop kreeg Leo Tijhaar bloemen omdat hij na 10 jaar is gestopt als bestuurslid van VVN Dalfsen en als coördinator van de verkeersexamens in ons dorp. Namens VVN Dalfsen en de scholen werd hij bedankt voor zijn inzet door Henk Heerink, die hem inmiddels heeft opgevolgd.

 

Voor hun werkzaamheden kregen Leo Tijhaar en Harrie Kemper van enkele leerlingen een pakket met wat lekkers van bakkerij Van Der Most. Harrie doet al jaren de coördinatie van alle fietsexamens voor de hele gemeente Dalfsen, maar doet nu een stapje terug.

 

De resultaten van de fietsers zijn door Harrie meegenomen naar Dalfsen. Over enige tijd zal de uitslag bekend worden gemaakt, van zowel dit praktijkexamen als van het theorie-examen dat op 28 maart is gehouden.

 

Tekst:  Henk Heerink

Foto’s: Hans Heerink