Vrijwilliger worden?

Oud, jong, doener of denker. Bij de VVN kunt u op uw eigen manier en vanuit uw eigen kwaliteiten het verkeer in uw kern, wijk of om school veiliger maken.  Binnen VVN zijn er vrijwilligersfuncties in allerlei soorten en maten. Door het hele jaar heen zijn er mensen nodig voor het organiseren van diverse activiteiten, maar ook het bestuur kan altijd nieuwe krachten gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk dat er actieve verkeersouders blijven.

Het is wenselijk om zo vroeg mogelijk met ‘verkeersopvoeding’ te beginnen en scholen zijn daarbij erg belangrijk. Maar in de omgeving van die scholen komen soms ook gevaarlijke situaties voor. Niet alleen door de locatie en de omgeving, maar ook door het gedrag van ouders en leerlingen, bijvoorbeeld bij het brengen en halen van de kinderen. Bijna elke school in onze gemeente heeft een groep actieve verkeersouders. Zij zijn contactpersoon tussen ouders, school en VVN/gemeente en voeren per school diverse activiteiten uit.

Dus volop kansen om actief bij te dragen aan de verkeersveiligheid in Dalfsen!

Hebt u interesse voor een functie of wilt u meer informatie?
Neem dan voor algemene informatie contact met:


Wilt u meer informatie over verkeersouders, dan kunt u contact opnemen met


Daarnaast kunnen we altijd mensen gebruiken die willen helpen met de schoolverkeersexamens in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. Voor meer informatie: