17-10-2017 14:25

Opfriscursus Automobilist

Ook dit jaar hebben wij weer de Opfriscursus Automobilist 55+ georganiseerd en we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde actie.

 

Meer dan 56 deelnemers hadden zich hiervoor opgegeven, waarvan we er helaas een aantal op de reservelijst hebben moeten plaatsen. Jammer voor de “reserve deelnemers”, maar erg fijn dat er zoveel belangstelling  voor is.

Verkeer en zeker veilig deelnemen aan het verkeer is voor iedereen van het grootste belang, maar helemaal als het al (heel) lang geleden is dat men zijn/haar rijbewijs gehaald heeft .

Dan is het erg belangrijk en zinvol om dit regelmatig bij te spijkeren en de laatste ontwikkelingen omtrent verkeersregels, borden, belijning enz. op te frissen.

 

Na de eerste dag theorie (uitleg nieuwe situaties, verkeersregels/borden enz.) o.l.v. onze

 “eigen” rijschoolhouder Hans van ’t Noordende , kreeg men de tweede dag een soort van theorie-examen en de kans om m.m.v. diverse rijschoolhouders een rit in de eigen auto te maken.

Tijdens deze rit kreeg met tips en handreikingen, maar ook opmerkingen hoe men één en ander wat zou kunnen aanpassen met aan het eind een beoordeling van de rijinstructeur.

 

Alle deelnemers waren erg enthousiast maar vooral dankbaar voor de opgefriste kennis die ze hadden opgedaan en zagen duidelijk de meerwaarde ervan in.