28-06-2017 20:38

Scootmobieltraining

Op twee dinsdagen in mei is weer de  jaarlijks terugkerende Scootmobieltraining gegeven in de Trefkoele+ te  Dalfsen.

Een groep  van ong. 20 deelnemers o.l.v. Hans van ’t Noordende heeft op 9 mei het theoretische gedeelte gevolgd en op 16 mei het praktijk gedeelte.

Tijdens het theoretische gedeelte kreeg  men uitleg over verkeersregels in het algemeen en over de scootmobiel in het bijzonder (zo werd er o.a. verteld dat voor de scootmobiel de regels voor fietsers gelden als men op straat rijdt en dat als men op de stoep rijdt de voetgangersregels gelden.

 

Tijdens het praktijkgedeelte ging men oefenen met het rijden en onder controle krijgen/hebben  van de scootmobiel. Eén groep ging buiten bij de Trefkoele+ oefenen  met zgn. 'verkeersregelaars' (deze vrijwilligers organiseren ook regelmatig scootmobiel tochten rondom Dalfsen).

Een tweede groep ging tegelijkertijd binnen, o.l.v. Henry van Dijk een aantal oefeningen doen zoals het rijden over een stoeprand, een bruggetje over, slalommen en als sluitstuk in racetempo proberen op tijd te stoppen  voor een obstakel.

Voor sommigen best spannend, voor anderen een fluitje van een cent.

Al met al, en daar was iedereen het over eens twee leerzame dagen en zeker de moeite waard om te doen.

De organisatie van deze dag lag in handen van de gemeente Dalfsen, Landstede Welzijn Lemelerveld, de BTB-groep Dalfsen, Platform Gehandicapten, de ouderenbonden en VVN afd. Dalfsen.