23-05-2019 14:54

Fietstraining Gerner Dalfsen

Basisschool leerlingen krijgen uitleg tijdens fietstraining

Om verkeersongelukken te voorkomen moeten kinderen leren over het verkeer, veel oefenen en het goede voorbeeld krijgen van volwassenen. Gemeenten en Veilig Verkeer Nederland zetten samen met scholen daarom al jaren volop in op verkeerseducatie aan kinderen en jongeren.

 

Op donderdag 23 mei 2019  is er in Dalfsen, voor de groepen 5 en 6 van het Basis Onderwijs op de parkeerplaats Sportpark Gerner, een fietstraining gehouden.  De training werd georganiseerd door Verkeersouders met ondersteuning van VVN vrijwilligers. Aan de fietstraining deden 170 leerlingen van vijf scholen uit Dalfsen mee. Tijdens de training kregen de deelnemers te maken met behendigheidsoefeningen, werden verschillende verkeersituaties geoefend en kregen de deelnemers aanwijzingen, tekst en uitleg bij de verschillende verkeerssituaties van verkeersouders en VVN vrijwilligers.  Het parcours was opgezet/uitgezet met materialen van het Schoolpleinpakket en Fietsparcours Light.

 

Om kinderen veilig en zelfstandig aan het verkeer te kunnen laten deelnemen, gaan overheden bij verkeereducatie en campagnes meer aandacht besteden aan de rol en verantwoordelijkheid van de ouders.  Als een ouder doorgaat met wat er op school is geleerd, is de leeropbrengst groter. Het is minder productief als er thuis geen vervolg wordt gegeven of zelfs contraproductief als ouders een tegengesteld voorbeeld geven. Door thuis vanaf jongs af aan de slag te gaan met verkeer, worden ongelukken op latere leeftijd voorkomen.